• Doetinchemse Oliebollentest 2015

Bakkerij Aloys Lurvink is gekozen tot winnaar van de Doetinchemse oliebollentest 2015. Deze test werd op initiatief van WPG Research dit jaar voor het eerst officieel georganiseerd in Doetinchem. Ons testpanel beoordeelde de oliebol van Lurvink als de lekkerste oliebol van de deelnemende Doetinchemse bakkers en gebakskramen.

Het panel van zes consumenten was unaniem in hun beslissing over de winnaar van de eerste Doetinchemse oliebollentest. Zij waardeerden de oliebol van Lurvink vanwege zijn heerlijke smaak, het juiste vetgehalte en meest aansprekende structuur/ vulling. Ook beoordeelden de deelnemers de aanwezige appelstukjes als “erg verrassend”, “zoet” en “lekker”.

Deze test had voornamelijk als doel de Doetinchemse oliebollenbakkers op een ludieke wijze in het zonnetje zetten in deze drukke dagen. Tijdens de zoektocht naar de lekkerste Doetinchemse oliebol mochten zes geselecteerde deelnemers uit Doetinchem en omstreken oliebollen komen proeven van vijf bakkers en gebakkramen in Doetinchem. De bollen werden naast smaak (o.a.) beoordeeld op hun uiterlijk, het vetgehalte, de structuur en de geur van de oliebol. Het smaakonderzoek betrof een blinde test: de testers wisten niet welke oliebol van welke bakker/ gebakkraam er op welke schaal lag.

“Over het algemeen waren de testers tevreden over de kwaliteit van de Doetinchemse oliebollen, hoewel er ook positieve en negatieve uitschieters waren”, vertelt Meryem Yalcin, research consultant bij WPG Research en gesprekleider tijdens de test. “Voor de oliebol van Lurvink zouden zij omrijden, maar er zaten volgens de testers ook oliebollen tussen die niet helemaal gaar waren of juist te veel doorbakken.”

2016-01-18T11:42:16+00:00 17 december 2015|

About the Author: