Dat er wat moet gebeuren aan de huidige leegstand in Doetinchem is al langer bekend, maar dat nu het moment is om ook maatregelen te nemen ter bestrijding van leegstand in de toekomst, werd snel duidelijk tijdens de groepsdiscussie met Doetinchemse ondernemers. Onderzoeksbureau WPG Research organiseerde deze week uit eigen initiatief een tweetal groepsdiscussies om meer inzicht te verkrijgen in de oorzaken en maar vooral de oplossingen voor de (toekomstige) leegstand in de Doetinchemse binnenstad. 

Volgens ondernemers en consumenten is de nood hoog om wat te doen aan de leegstand in hun stad. Hierbij blijkt steun en expertise op het gebied van ondernemen (in de detailhandel) vanuit de Gemeente Doetinchem van essentieel belang. Toch durven ondernemers ook te kijken naar oplossingen waarin zijzelf wat kunnen betekenen: “In eerste instantie moeten we alle neuzen dezelfde kant op krijgen, samen zoeken naar duurzame oplossingen (…) en daarvoor wellicht concessies doen.”

Uit het onderzoek zijn diverse duurzame oplossingen naar voren gekomen vanuit de Doetinchemse ondernemers en consumenten. Benieuwd naar het volledige onderzoek en de resultaten ervan? Lees onze concluderende bevindingen welke hieronder in de rapportage te vinden zijn:

Onderzoeksresultaten groepsdiscussie ‘Leegstand Doetinchem’

 

2016-02-17T12:09:32+00:00 28 januari 2016|

About the Author:

Laat een reactie achter