Vanaf 1 juli 2018 publiceert WPG Research enkele onderzoeken naar de (on)mogelijkheden om gasloos door het leven te kunnen. De onderzoeken zijn met name gericht op het verkrijgen van een gasloze woning op korte termijn. Het afgelopen halfjaar hebben meerdere mystery guests van WPG Research diverse bedrijven bezocht en zijn er enkele consumenten-enquêtes uitgestuurd om een beter beeld te krijgen op welke wijze de woning al dan niet te verduurzamen is, maar tevens hoe de markt/ leveranciers hierop inspelen.

Aanleiding om deze monitor te houden is dat uit een onderzoek van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM blijkt dat 93% van de respondenten in het onderzoek naar duurzame woonwensen stelt dat Gasloos de nieuwe standaard is. Echter, ondanks dat woonconsumenten dit als primair ervaren, bleek uit een eerste voorstudie dat dit nog niet zo eenvoudig te realiseren is. Ook het pleidooi van vijftien partijen, waaronder Gasunie en Essent, ondernemersorganisatie voor de installatiebranche Uneto-VNI en milieuorganisaties als Greenpeace om oude cv-ketels vanaf 2021 alleen nog maar vervangen door een waterpomp of een ander duurzaam alternatief zoals een hybride cv-systeem was een reden voor het instellen van onze #Gasloosmonitor2018. Derhalve heeft WPG Research dergelijke onderzoeken in eigen beheer uitgevoerd.

Het eerste onderzoek dat WPG Research in juli zal presenteren, is een mystery guest onderzoek onder diverse keukenspecialisten naar de adviezen om gasloos te gaan koken bij de aanschaf van een nieuwe keuken. De eerste quick-win voor de meeste huishoudens op het gebied om gasloos te worden (is de hypothese). Meer informatie hierover volgt zodra we de eerste rapportage(s) hebben afgrond.

2019-01-02T10:17:14+01:00 12 juni 2018|

About the Author:

Laat een reactie achter