Een haalbaarheidsonderzoek wordt vaak uitgevoerd wanneer u van plan bent veel tijd en geld te investeren in bijvoorbeeld duurzame projecten, (nieuwe) markten, diensten en producten, het oprichten van een nieuwe onderneming of uitbreiding van de onderneming.

Haalbaarheid van nieuwe projecten

WPG Research kan u helpen wanneer u wilt investeren in de haalbaarheid van nieuwe projecten. Het kan voorkomen dat u denkt een geweldig idee te hebben, maar u twijfelt of uitvoering van uw idee of project realistisch is. Het is daarom een erg groot risico om een project uit te voeren op basis van uw aannames. WPG Research doet jaarlijks haalbaarheidsstudies voor nieuwe ideeën onder, voor de opdrachtgever, belangrijke stakeholders. Het voordeel van een haalbaarheidsstudie is dat u de investering, duurzaamheid en haalbaarheid in nieuwe projecten beter kunt beargumenteren met gebruik van opinies van belangrijke stakeholders. Uw eigen mening valt na een haalbaarheidsstudie te onderbouwen met inzichten. Het kan natuurlijk ook leiden tot een negatieve uitkomst ten aanzien van uw aanname. Het voordeel voor u is dan wel dat u het voorafgaand aan de uitvoering van het project weet.

Aantrekken van (nieuwe) markten

WPG Research kan voor u ook een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar interessante (nieuwe) markten. Wilt u met een bestaand product een nieuwe markt proberen te veroveren? Wilt u als B2B-bedrijf de consumentenmarkt betreden? Of wilt u juist met een consumentenproduct de zakelijke markt betreden? Met behulp van een haalbaarheidsstudie uitgevoerd door WPG Research kunnen wij u adviseren betreffende de haalbaarheid op de nieuwe markt.

Introductie van een nieuw product/dienst

Heeft u een nieuw creatief of duurzaam productidee? Of wilt u een nieuwe dienst aan gaan bieden? Vernieuwing leidt altijd tot risico’s, echter kunt u wel goed voorbereidt zijn op dat wat komen gaat. WPG Research helpt u graag met een haalbaarheidsstudie bij de onderzoeksdoelgroep om te kijken of uw creatieve of duurzame concept daadwerkelijk rendabel kan zijn.

Het oprichten van een nieuwe onderneming

Het starten van een nieuwe onderneming is een uitdagende stap. Om de haalbaarheid op de lange termijn te meten helpt WPG Research u graag met onderzoek dat van toegevoegde waarde kan zijn voor uw ondernemingsplan. Bij het opstellen van uw business model wilt u vooraf in kaart brengen hoe de markt eruitziet, wie uw concurrenten zijn, wat u onderscheidt ten opzichte van de concurrentie en wie uw (potentiële) klanten zijn. Voor extra hulp bij het opstarten van uw onderneming voert WPG Research graag onderzoek uit dat aansluit bij uw wensen. Naast het uitvoeren van het onderzoek adviseren wij u ook graag in wat volgens ons onderzoek haalbaar en duurzaam is gebaseerd op de resultaten.

Ondernemingsuitbreiding

Gaan de zaken goed en overweegt u een ondernemingsuitbreiding? Een uitbreiding van uw onderneming is altijd een risicovolle vooruitgang. Naast dat de zaken goed gaan wilt u natuurlijk ook graag dat de uitbreiding succesvol verloopt. Voor hulp in uw groeistrategieën en voor het bepalen van uw uitbreidingsdoelstellingen is het handig om onderzoek uit te voeren. Voor extra hulp bij het uitbreiden van uw onderneming voert WPG Research graag een haalbaarheidsstudie uit dat aansluit bij uw wensen. Naast het uitvoeren van het onderzoek adviseren wij u ook graag in wat volgens ons onderzoek haalbaar en duurzaam is gebaseerd op de resultaten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden betreffende haalbaarheidsstudies via WPG Research? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Opdrachtgevers voor wie WPG Research recentelijk een haalbaarheidsstudie heeft uitgevoerd: