Data-analyse

WPG Research stelt dat de meest succesvolle marketingcampagnes ontstaan ​​door datagedreven oplossingen. We gebruiken daarom klant-, markt- en bedrijfsgegevens en diverse data-analyses om de juiste inzichten te krijgen.  Deze inzichten stimuleren uw besluitvorming en optimaliseren uw marketingactiviteiten. Data-analyse wordt ook gehanteerd om het begrip van uw klanten te verbeteren en slimmere, persoonlijkere en daardoor duurzamere ervaringen te ontwikkelen.

Data-analyse wordt toegepast om het giswerk uit kritische ontwerp- en marketingbeslissingen te halen. Onze ervaren strategen werken samen met onze klanten om inzichten te verkrijgen uit de gegevens die de basis vormen voor strategische zakelijke beslissingen.

Een datagedreven toekomst, bent u er al klaar voor?

Gegevens zijn niet nuttig als ze niet kunnen worden begrepen.  We helpen onze klanten om de gegevens die ze verzamelen te begrijpen en te vertalen naar bruikbare KPI’s. Immers, zonder data ben je blind voor je klantreis. Zodra de gegevens zijn vertaald in begrijpelijke statistieken en KPI’s, zullen we u ondersteunen bij het maken van relevante dashboards. We visualiseren uw gegevens, interpreteren uw verhaal voor een volledige en uitgebreide evaluatie van uw marktpositie. Bij WPG Research helpen we u om effectieve beslissingen te nemen op basis van data aan de hand van verschillende stappen. U kunt ervoor kiezen om WPG Research alle onderdelen te laten uitvoeren of slechts één enkele stap, zoals bijvoorbeeld enkel dataverrijking.

Hoe gebruikt u nu gegevensanalyse?

Na aanzienlijke investeringen in verschillende analysetools en -platforms, wachten veel bedrijven nog steeds op een positief rendement op hun analyse-investering (ROAI). Een deel van het probleem is dat, tenzij je actief bezig bent met het zoeken naar inzichten, veel van de waarde ongrijpbaar blijft en verborgen blijft. Organisaties missen mogelijk de analytische expertise of bandbreedte om regelmatig verkennende gegevensanalyses uit te voeren. Zonder bruikbare inzichten hebben zakelijke gebruikers mogelijk informatie uit rapporten en dashboards, maar missen ze de belangrijkste bevindingen om de organisatie op zinvolle manieren vooruit te helpen.

  • Voordelen van data-analyse: In de “laatste mijl van analyse” moet u gegevens vertalen in acties die bedrijfsresultaten stimuleren. Een belangrijke stap in dit proces is het doorzoeken van de gegevens om inzichten te vinden die beslissingen kunnen nemen en mensen kunnen motiveren om te handelen. Afhankelijk van de focus van de data-analyse, kunt u inzicht krijgen in hoe u inkomsten kunt verhogen, kosten kunt minimaliseren en risico’s kunt verkleinen.
  • Wat werkt wel en wat werkt niet: Pas als leiderschap duidelijk begrijpt wat wel en niet werkt, kunnen ze met vertrouwen een pad uitstippelen. Hoewel geautomatiseerde rapporten of dashboards een scala aan nuttige informatie bieden, genereren ze meestal vragen, geen antwoorden. Daarom zijn het uitvoeren van analyses en het genereren van inzichten essentieel.
  • Evolueren voor voortdurende data-optimalisatie: Naarmate nieuwe inzichten worden ontdekt, zullen er meer vragen opduiken die moeten worden onderzocht en beantwoord. Terwijl elke analyse nieuwe informatie aan het licht brengt, zal uw organisatie haar kennis van haar klanten, activiteiten, medewerkers, enzovoort verdiepen. Het bevat ook specifieke aanbevelingen voor hoe het verschillende aspecten van het bedrijf kan optimaliseren.

Stappen in data-analytics waarmee WPG Research u kan helpen

  • Bepaling van uw datastrategie: Voor u begint aan een datagedreven toekomst is het van belang om af te vragen ‘waarom’, ‘wat’ en ‘hoe’ u dat wilt gaan toepassen. Waarom sluiten datagedreven beslissingen aan bij uw bedrijfsvoering? Wat voor data wilt u gaan gebruiken voor uw bedrijfsvoering? Op welke wijze zorgt u ervoor dat verzamelde gegevens goed om worden gezet in inzichten? Het verzamelen, verwerken en visualiseren van data kan niet de doelstelling zijn. Begin dus met het opstellen van uw datadoelstellingen, aansluitend bij uw organisatiedoelstelling, alvorens te starten met dataverzameling. WPG Research denkt graag met u mee in het bepalen van uw datastrategie om ervoor te zorgen dat u niet enkel data verzameld dat nietszeggend is voor u.
  • Dataverzamelingsproces: Zodra uw datastrategie is geformuleerd en u inzichtelijk heeft welke gegevens kunnen leiden tot bijvoorbeeld voorspellende of beschrijvende analyses aansluitend bij de strategie. Dan kunt u WPG Research inzetten om de data te verzamelen. Onze onderzoekers zijn ervaren met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden om de gegevens voor u te verzamelen.
  • Dataverwerking & Data-analyse: Dataverwerking is een continu proces. Informatie kan elk moment van de dag worden verzameld en leiden tot grote databases. WPG Research helpt u graag met de ontwikkeling van dashboards waarin u de meest actuele informatie kunt zien. Middels verzamelde informatie vanuit het verleden kunt u beter inspelen op de toekomst. Hierdoor kunt u ook middels data-analyse pieken en dalen in werkzaamheden beter coördineren.
  • Dataverrijking: Dataverrijking is een toepassing die WPG Research u kan aanbieden om ruwe data te verbeteren door het te verfijnen of te vermeerderen. Misschien verzameld u al effectief bedrijfsgegevens, maar mist u net gegevens die wel van belang zijn aansluitend bij uw datadoelstellingen. Via integratie en onderzoek voegen wij graag gegevens toe in uw database, zodat u op termijn nog meer aansluiting vindt met uw stakeholders.
  • Datavisualisering: Data moet door uw werknemers of door andere belanghebbenden die werken in uw database te begrijpen zijn. Gedurende het data-analytics & insights proces speelt empathie ook een rol. De analisten van WPG Research kunnen informatie en data weergeven op een grafische manier, waarmee uw belanghebbenden eenvoudig kunnen zien waar uitschieters, trends en patronen te zien zijn. In overleg met u kunnen we komen tot een datavisualiseringsconcept dat past bij uw organisatie.
  • Data-interpretatie: Nadat u snel visueel duidelijk heeft wat trends, uitschieters en patronen zijn via datavisualisatie is het ook van belang dat u dit juist interpreteert. Interpretatie bias ligt altijd op de loer, denk bijvoorbeeld aan te weinig respondenten dat u verschillen echt kunt onderbouwen. Of wellicht een andere variabele die u niet gemeten heeft die invloed heeft gehad op de data. WPG Research kijkt en denkt graag met u mee, zodat u data ook op een juiste manier interpreteert.