Marktonderzoek

Bent u op zoek naar strategische inzichten op basis van marktonderzoek? Of wilt u ondervinden hoe onderzoek bijdraagt aan het (nog) succesvoller maken van uw merk of organisatie? Wij zijn WPG Research: een full-service marktonderzoeksbureau. Onze onderzoekers helpen u graag met uw marktonderzoek. In overleg met WPG Research kunt u elk vraagstuk binnen of rondom uw organisatie laten uitvoeren. Of u nu liever een diepgaand kwalitatief onderzoek wilt laten uitvoeren, of meer cijfermatig kwantitatief onderzoek wilt doen, of eventueel een combinatie van beide, bij WPG Research is het allemaal mogelijk. Wij denken graag met u mee tijdens de voorbereiding, uitvoering, rapportage en oplevering van uw marktonderzoek.

Bij WPG Research vinden wij dat elk vraagstuk een specialistische aanpak verdient voor de verzameling van valide en accurate informatie. Het aanbod van onderzoeksmethoden is hiervoor groot, waardoor de keuze voor de juiste methode soms gecompliceerd kan zijn. Wij denken graag met u mee in de keuze voor de juiste onderzoeksmethode aansluitend bij uw onderzoeksvraag. WPG Research kan met u meedenken in de voorbereiding van het onderzoek, maar ook voor het uit te voeren veldwerk stropen wij samen met ons zusterbedrijf Enketo Fieldwork Services voor u onze mouwen op. Alle verzamelde informatie kunnen wij op verzoek van u ook vertalen naar concrete doelstellingen en strategieën. Eveneens kunnen wij u ondersteunen en adviseren bij het bepalen/opstellen/neerzetten van een succesvolle duurzame strategie en de correcte implementatie ervan.

De juiste inzichten voor uw organisatie verkrijgt u door marktonderzoek bij WPG Research. U wilt de impact van uw communicatie testen, de naamsbekendheid en het imago van uw bedrijf meten, het marktpotentieel van een product bepalen of de customer journey van uw klanten in kaart brengen.  Afhankelijk van  de doelstelling van uw onderzoek kan WPG Research onder andere de volgende onderzoeksmethoden aanbieden:

Kwalitatief marktonderzoek

Kwantitatief marktonderzoek

Veldwerkondersteuning

Een marktonderzoeksbureau met een oog voor duurzaamheid

De onderzoekers van WPG Research hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. Daar waar mogelijk wordt het veldwerk voor u op een manier gedaan die zorgt voor zo min mogelijk uitstoot. Onze onderzoekers zullen, als het kan, altijd de fiets of trein kiezen boven het gebruik van een auto om op de locatie van het veldwerk te komen. Daarnaast probeert WPG Research zo duurzaam mogelijk data te verzamelen voor u. Onze voorkeur heeft het werken met een veldwerkapp op een tablet in plaats van het printen van af te nemen vragenlijsten op papier.

In het onderzoeksproces zal WPG Research bovendien ook op een ethische manier omgaan met de voor u verzamelde data. WPG Research werkt het gehele onderzoeksproces conform de normen van de NEN-ISO 2012:20252. WPG Research houdt zich aan de gedragsregels zoals die voor de praktijk van het markt- en sociologisch onderzoek zijn vastgelegd in de ESOMAR-ICC-Code ten tijde van de uitvoering van het onderzoek. Daarnaast onderschrijft WPG Research de door de MOA (Center for Information Based Decision Making & Marketing Research) opgestelde gedragscode voor marktonderzoek, persoonsgegevens en privacybescherming.

Interesse gekregen in het uitvoeren van een onderzoek? Schroom niet om contact met ons op te nemen.