In oktober 2020 ging de gedeeltelijke lockdown in voor de tweede (en derde) coronagolf. Voor veel bedrijven werd hierdoor alles op zijn kop gezet. Na een zomer met versoepelingen moest het slot weer op de deur. Voor bedrijven betekende dit onzekerheid en speelde de vragen “Hoe nu verder?” “Krijg ik wel steun van de overheid?” en “Wat is het perspectief voor mijn marketingplannen in de toekomst?” Deze onzekerheden zijn het afgelopen halfjaar ontstaan, soms gegroeid en veranderd in het nieuwe normaal.

Ondertussen zijn we alweer een halfjaar verder en er zijn signalen dat men toe is aan versoepelingen. Zo worden er Fieldlab evenementen georganiseerd (met zeer veel aanmeldingen) die perspectief bieden voor het oude normaal. Hierbij kijken onderzoekers naar de effecten van verschillende openingsstrategieën.

Onze onderzoeken rondom impact van corona

Ook bij WPG Research zijn onze onderzoekers voortdurend bezig met onderzoeken rondom de impact van corona. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeken om in kaart te brengen of klanten een veilig gevoel hebben in winkels, supermarkten of in het openbaar vervoer (OV). “Heeft bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje invloed op het veiligheidsgevoel?”,  “Leidt betere naleving van de coronaregels van uw medewerkers tot hogere klantbeoordelingen” of “Leidt betere naleving van de coronaregels juist tot meer angst onder uw klanten om besmet te raken?”

Bij vraagstukken die van belang zijn om klanten een veilig en goed gevoel te geven staat WPG Research voor u klaar. Dit kunnen wij doen doormiddel van diepgaand kwalitatief onderzoek, mogelijke vormen hiervan zijn telefonische interviews en online groepsdiscussies. Ook met behulp van kwantitatief onderzoek ondersteunen wij u met inzichten ten tijde van corona middels online-/telefonische enquêtes , mystery guest metingen of observaties. Dit doen wij niet alleen om te kijken hoe u kunt groeien in de huidige lockdown. Ook vooruitkijkend richting een openingsstrategie staan wij voor u klaar. Samen met u kijken wij graag verder naar de vragen “Hoe nu verder?” en “Wat is het perspectief voor mijn businessplan in een toekomst met versoepelingen?”

Wat kan WPG Research voor u betekenen?

Wij brengen graag voor u in kaart hoe u weer de binding kan vinden met uw klanten zoals u dat kon voorafgaand aan de coronacrisis. Vragen over onze onderzoeken rondom de impact van Corona? Of interesse gekregen om zelf een (geheel andersoortig) vraagstuk te laten onderzoeken? Neem contact met ons op. Onze onderzoekers maken graag tijd voor u vrij.