Ook dit jaar doet WPG Research weer mee aan Warme Truiendag 2021. We gaan hiermee energieverspilling te lijf. Onder meer door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen. Eén dag is niet genoeg, maar zorgt voor nog meer bewustwording bij ons kantoor en team.

Wat is Warme Truiendag?

Elk jaar gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Samen bieden we een feest van klimaatoplossingen voor iedereen. Zet ‘m alvast in je agenda: op vrijdag 5 februari 2021 vieren we de alweer 15e Warmetruiendag, powered by Klimaatverbond Nederland

Verwarm jezelf, niet de wereld; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En als we dit allemaal samen doen kunnen we op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Kortom:samen hebben we impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan. 

De Wereld van Warmetruiendag ontketent de kracht van het collectief en is van iedereen: van mensen die de thermostaat lager zetten of hun huizen isoleren tot mensen die samen een windmolen kopen: de Wereld van Warmetruiendag is Power to the People. Warmetruiendag zet daarbij energiebesparing – en de belangrijkste factor daarbij: wijzelf, de mens – in het zonnetje. In 2050 willen we een schone energievoorziening: hoe ziet dat eruit? Warmetruiendag zet nú energiebesparing op 1 en onderzoekt de schone energievoorzieningen van de toekomst. En… de schoonste energie is natuurlijk de energie die je niet gebruikt. 

Kortom: zet die verwarming lager, trek een extra warme trui aan en deel je klimaatoplossingen op de kaart, zet je actie of lievelings warme truiverhaal op social media, en doe ook mee!