Het introduceren van een goed product is een kunst op zich. Bij productintroducties ben je als bedrijf afhankelijk van veel factoren die een rol spelen. Denk aan de timing, de introductiestrategie, de naamgeving, het onderscheidende vermogen, maar ook de aansluiting met de doelgroep, gemaakte associaties, kwaliteit, prijs, betrouwbaarheid en ga zo maar door. Het valt of staat allemaal met goed marktonderzoek in de productontwikkelingsfase.

Waarbij men in de industriële revolutie producten produceerde en vervolgens keek of er vraag was, is deze mindset al jaren geleden aangepast van productvraag naar klantvraag. Middels de klantvraag proberen bedrijven in te spelen op klantbehoeften, maar om dit goed te doen is meer productonderzoek noodzakelijk en daarbij is WPG Research uw partner.

Probeer zoveel mogelijk valkuilen te elimineren. Ontwikkel een goede introductiestrategie die de juiste doelgroep nieuwsgierig maakt. Let goed op de naamgeving van het product en ook of de naam geen andere betekenissen heeft in andere talen. Welke associaties maakt men met uw bedrijf en sluit dit aan bij het nieuwe product? Een interessante productflop die hiermee te weinig rekening hielt was een tandpastamerk die ineens lasagne op de markt bracht. Helaas werd dit geen succes en werd het product snel uitgefaseerd. Vind ook de aansluiting met uw doelgroep, voorziet het product een bepaalde behoefte? Is de prijs/kwaliteitsverhouding juist en is er een aankoopbereidheid bij uw doelgroep? Hoe betrouwbaar is uw product, heeft klant A hetzelfde product als klant B of zijn er nog factoren die een rol spelen in de productbeleving?

Zoals u bovenstaand leest kan een kleine brainstormsessie leiden tot nog meer vragen die van belang zijn bij een productintroductie. Via onderzoek kan de subjectiviteit van een goed product omgezet worden in objectieve feiten. Zo reduceer je de kans op een productflop en daarbij helpen wij u graag. Onze onderzoekers voeren jaarlijks verschillende productonderzoeken uit en gaan met veel plezier het gesprek met u aan, zodat u valkuilen voor een productflop elimineert alvorens het te introduceren.